Etter at jeg flyttet til Oslo i mai har jeg skrevet fast for Rushprint. Tidligere var det mest kommentarer og lignende som gikk på det jeg jobbet med som filmviter, men nå har det vært mer tradisjonell journalistvirksomhet med intervjuer og slikt. Noe av det er på nett og skal få egne poster, men ikke alt.

I Rushpint #3 2014 hadde jeg et intervju med Hallvar Witzø om det forestående Cannes deltagelsen og med to kolorister om deres arbeid.

Rushprint-3

En trønder i Cannes

– Cannes er mitt Val di Fiemme. Mitt OL. Mye folk vi skal møte, mange dresser og finsko. Her skal ingenting skusles bort! sier Hallvar Witzø som fikk hederlig omtale for kortfilmen Ja vi elskerpå årets festival i Cannes.

Koloristene kommer!

– En god kolorist skal ikke bare passe på hvitbalansen og levere master, men være jordmor for filmen og nervøse regissører, sier Christian Berg-Nielsen, kolorist på Nitrate Flames. Vi har snakket med ham og Tom Chr. Lilletvedt fra The Act of Killing.

I Rushprint #4 2014 intervjuet jeg Ole Endresen om filmen Jakten på Berlusconi og den påtroddene direktøren for Film&Kino, Guttorm Petterson.

mindre-forside

Norges ukronede komediekonge     Gode komikere har ofte et instrument, en unik fiber i kroppen, mener Ole Endresen som er aktuell med Jakten på Berlusconi, en gangsterkomedie fra travbanen. Det neste blir en gangsterkomedie fra Bøler, lover han.

En mann med mange hatter     Det er ikke mange hundre meter fra Guttorm Pettersons gamle jobb som administrerende direktør for SF Norge til den nye som direktør i Film & Kino. Likevel er det mange hatter som skal på rett plass og flere dører han kan møte seg selv i.

I Rushprint #5 2014 intervjuet jeg Jarl Emsell-Larsen om tv-serien Øyevitne og Ulrik Imtiaz Rolfsen om filmen Haram.

Forside-750-1000

– Jeg angrer ingenting

– Det har alltid irritert meg at investorene skal ha pengene sine først, pluss fortjeneste, før andre får noe. Så jeg gjort en flat avtale med alle, forteller Ulrik Imtiaz Rolfsen om sin egendistribuerte spillefilm Haram som har skapt bølger i kinobransjen.

Tilbake på åstedet

– Det må være litt skummelt for bransjen egentlig, at så mange talenter nå vil gå over og produsere for fjernsyn, sier Jarl Emsell-Larsen som er tilbake med en ny stor krimserie på NRK.